Ευρεση

alzo

Alug

floga blu logo transparent

eeed 100x100

«Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της απασχόλησης» 

Του Κωνστατίνου Πουπάκη, Ευρωβουλευτή

Poupakis

"Ο μαζικός «εξοστρακισμός» στην ανεργία συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση για τους Έλληνες εργαζόμενους,την ώρα που η χώρα μας
κατακτά άλλη μια αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά με την ύφεση να φθάνει το 7%.
Μόνο τον τελευταίο χρόνο σχεδόν 300.000 συμπολίτες μας (η μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. κατά 40.9%) βρέθηκαν στις λίστες
απόγνωσης και απογοήτευσης του ΟΑΕΔ, που πλέον μοιράζει «φιλοδωρήματα ντροπής» όταν οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης
υπερβαίνουν τα όρια της αισχροκέρδειας.
Τα ποσοστά ανεργίας των νέων έως 34 ετών παραπέμπουν σε κράτη της Βορείου Αφρικής, με την «πτώχευση» κάθε επαγγελματικής
ελπίδας και προοπτικής να μετατρέπει την «ξενιτιά» σε μονόδρομο για το πιο πολύτιμο αναπτυξιακό κεφάλαιο του τόπου μας.
Η αδυναμία εύρεσης εργασίας εκτοξεύει τον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων αλλά και το μέσο χρόνο παραμονής στην ανεργία
διαμορφώνοντας συνθήκες απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες νοικοκυριά.
Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν τον «εύκολο στόχο» της απόλυσης και τα βασικότερα θύματα του «εργασιακού περιθωρίου».
Χρήσιμοι και κρίσιμοι πόροι είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω άλλων Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων (π.χ. Ταμείο Προσαρμογής στην
Παγκοσμιοποίηση) χάνονται μεταξύ γραφειοκρατίας και ανικανότητας κάποιων ανευθυνοϋπεύθυνων,καθώς τα ποσοστά απορροφητικότητας
των κονδυλίων για τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση  και κατάρτιση των ανέργων «σπεύδουν βραδέως»…
Το αρνητικό πρόσημο στη σχέση οικονομικά ενεργού και μη ενεργού πληθυσμού αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα που υπονομεύει τη
βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, την κοινωνική ζωτικότητα και την οικονομική ανάκαμψη.
Το «ανεξέλεγκτο κούρεμα» της αγοράς εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια αποδεικνύει πως η απασχόληση δεν αυξάνει με τον
εξευτελισμό των μισθών ούτε με την κατάργηση ή καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Όσο αγνοούμε την αναπτυξιακή
επίλυση του προβλήματος και τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, τόσο θα συνεχίζουμε να «παράγουμε» λουκέτα και να
«εξάγουμε» ανέργους."

 

PAPASTERGIOUΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εργάζεται στο  Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σπούδασε: Ιατρική Σχολή ΑΠΘ
Δ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
.
Την ώρα που το ΕΣΥ καρκινοβατεί, αδύναμο  να καλύψει τις ανάγκες   των ασφαλισμένων  και το αρμόδιο  υπουργείο ρίχνει  όλες   του   τις δυνάμεις   στην περαιτέρω  μείωση  των δαπανών  ακολουθώντας την ασφυκτική  λογική του  μνημονίου, έχουμε να καταθέσουμε   μια πρόταση στον τομέα  της Υγείας,  που  εφόσον αντιμετωπιστεί με τη  δέουσα σοβαρότητα, μπορεί να αποτελέσει πιλότο ανάπτυξης ο  οποίος   θα αποφέρει  σημαντικά  έσοδα  τα επόμενα χρόνια στα άδεια   κρατικά ταμεία.

Συνοψίζεται σε τρεις  λέξεις, Μακεδονικό Θέρετρο Υγείας  και   συνδυάζει  την παροχή  ιατρικών υπηρεσιών με τον τουρισμό, παρέχοντας  σε ένα ισορροπημένο, ενιαίο πακέτο  την  ιατρική   περίθαλψη με την  αναψυχή.  Η ιδέα  όπως την αναλύει με παραδείγματα ο Δημήτρης  Γούναρης, διοικητής  σήμερα του νοσοκομείου  «Αγιος Παύλος», ο οποίος  συνέταξε τη σχετική μελέτη σκοπιμότητας, είναι απλή στη σύλληψη της, ταιριάζει «γάντι» όμως στα χαρακτηριστικά και τα δεδομένα της περιοχής. «Η βάση είναι η ανάπτυξη του ιατρικού  τουρισμού. Μπορούμε να  προσελκύσουμε   τον χρόνιο ασθενή που θέλει να ξεφύγει από  τη συνεχή  παρακολούθηση  μέσα στους κρύους τοίχους του νοσοκομείου και ονειρεύεται να περνάει  καλά σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων   κάνοντας ταυτόχρονα  τη φυσικοθεραπεία  του. Μπορούμε να προσελκύσουμε αυτόν   που θέλει  λόγου χάριν να κάνει μια   πλαστική στη  μύτη. Μπορεί να έρθει εδώ με  το φίλο  ή τη   φίλη του, να  κάνει τις  διακοπές  του, τις εκδρομές  του,  να περάσει καταπληκτικά, να  κάνει και  την επέμβαση του  και να   γυρίσει   πίσω  ομορφότερος,   χωρίς να έχει καταλάβει και κανένας  τίποτα».

Ιατρική φροντίδα και εναλλακτική ιατρική

Αποσπασματικά κομμάτια αυτού  του πρότζεκτ που υπερβαίνει   τη λογική των spa   έχουν αρχίσει  να  παρέχονται  σε ορισμένες ξενοδοχειακές   μονάδες στην Κρήτη  και  τη  Ρόδο  όπου  οι πελάτες  μπορούν  να κάνουν αιμοκάθαρση ή  επεμβάσεις με λέιζερ στα  μάτια. Ωστόσο,  η πρόταση για τη Θεσσαλονίκη, εάν  περπατήσει, θα είναι  η μοναδική  σε όλη  την Ελλάδα. Με  βάση  τη μελέτη του κ. Γούναρη,  το Μακεδονικό Θέρετρο Υγείας  θα είναι  ένα  ξενοδοχείο υπερπολυτελείας  350 κλινών από τις   οποίες   οι 150 θα είναι  νοσηλευτικά   κρεβάτια   και   200 ξενοδοχειακά   για συνοδούς και  τουρίστες. Θα  έχει  οφθαλμολογική  κλινική και χειρουργεία για   επεμβάσεις με νοσηλεία  μιας μέρας, εργαστήριο διόρθωσης  οράσεως,  κέντρο αιμοκάθαρσης, κλινική πλαστικής χειρουργικής,  κλινική αθλητικών  κακώσεων με τα ανάλογα χειρουργεία, μονάδα εναλλακτικής ιατρικής με σαλόνια αισθητικής, τζακούζι,  καθώς και ιατρείου   πόνου - πλάτης. Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ  στην πόλη και γιατρός, Χρήστος  Παπαστεργίου,  επισημαίνει  ότι σε  μια  μονάδα  αυτής της μορφής είναι   δυνατόν να γίνονται επίσης ιατρικές πράξεις   για προβλήματα   χολής, επεμβάσεις  σε κιρσούς και   γυναικολογικές,  όπως και αρθροσκοπήσεις.

Κέρδη 1, 5 εκ. ευρώ, τον πρώτο χρόνο

Στα  οφέλη από μια τέτοια  επένδυση, υπολογίζεται καταρχήν η δημιουργία  250   νέων    θέσεων   εργασίας  για γιατρούς, νοσηλευτές,  φυσιοθεραπευτές και  υπαλλήλους   ξενοδοχείου. Σε ό, τι αφορά στα  οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Γούναρης  έχει εκτιμήσει στη μελέτη σκοπιμότητας  ότι με περίπου 1900  επισκέπτες  ετησίως,  τα καθαρά κέρδη  με συντηρητικές μάλιστα  προβλέψεις θα είναι   της τάξεως   του 1,5 εκ. ευρώ για  τον  πρώτο χρόνο. Στην πενταετία θα   φτάσουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ.  Επιπλέον  υπολογίζεται ότι οι φιλοξενούμενοι   του θέρετρου θα φέρουν  άλλα 12 - 20 εκ. ευρώ στην πενταετία, στην τοπική αγορά,  σε μονάδες εστίασης, αρχαιολογικούς χώρους,   τουριστικά καταστήματα. Στο «παιχνίδι» κρίνεται άλλωστε σκόπιμο να μπουν και τα  τουριστικά γραφεία   προσφέροντας  ένα  ολοκληρωμένο    πακέτο  επισκέψεων στην ευρύτερη  περιοχή της Μακεδονίας  με σημείο  αναφοράς το   θέρετρο υγείας.

Οσο  για τους πελάτες μια τέτοιας μονάδας, η κεντρική  στόχευση  είναι   επισκέπτες από την  Αμερική, τη  Β. Ευρώπη και  τις σκανδιναβικές χώρες, για  ένα πολύ πολύ  συγκεκριμένο λόγο,  τα ασφαλιστικά   ταμεία και  οι ασφαλιστικές  εταιρίες  σε αυτά τα  κράτη  καλύπτουν ανάλογες  δαπάνες  για τους ασφαλισμένους  τους.

Μιλώντας  για την τοποθεσία όπου θα  μπορούσε να  κατασκευαστεί μια τέτοια σύνθετη μονάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιες   πρώτες  σκέψεις   για μια  έκταση  600 στρεμμάτων κοντά στα λουτρά της Θέρμης με  δυνατότητα κατασκευής μαρίνας και  συνεδριακού κέντρου! Με βάση τη μελέτη  μια  επένδυση αυτής της  μορφής  θα απαιτήσει  32 με  35 εκ. ευρώ. Από που; Με  την αξιοποίηση  ειδικών κοινοτικών  προγραμμάτων, εθνικών  πόρων όπως και ιδιωτικών κεφαλαίων. 

«Είναι μια  κίνηση   στα πλαίσια της άλλης  ανάπτυξης, της αξιοποίησης  των τουριστικών  δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής   και της παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας, σε  μια νέα κατεύθυνση που αξίζει να μας απασχολήσει», θα τονίσει ο  κ. Παπαστεργίου παρουσιάζοντας  την πρόταση για  το μακεδονικό θέρετρο τη Δευτέρα σε  κομματική εκδήλωση   για την υγεία.

Βασικότερη προϋπόθεση όλων  πάντως  προκειμένου να   «περπατήσει»  μια  φιλόδοξη προσπάθεια όπως αυτή είναι  να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές   του νομοθετικού πλαισίου που σήμερα δεν   καλύπτει συγκροτημένα  τον ιατρικό   τουρισμό.

 

 

«Δημοσιονομική Προσαρμογή και Ανάπτυξη για την Έξοδο από την Κρίση»

staikouras-site

Χρήστος Κ. Σταϊκούρας

Βουλευτής Φθιώτιδας – Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομικών Ν.Δ.

Επίκ. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Αθήνα, 23.3.2012

 

Πρόσφατα κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή η νέα ευρωπαϊκή Συνθήκη για τη Σταθερότητα, το Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην ΟΝΕ.

Περισσότερα...
 

Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο;

gogoΤο ερώτημα της αφέλειας

Πέρασαν δυόμισι χρόνια διλλημάτων και ατέρμονων συζητήσεων, όταν στην χώρα αυτή έπεφτε καθημερινά η γκιλοτίνα στα κεφάλια όλων μας.  Γράφτηκαν στις εφημερίδες, στον ηλεκτρονικό τύπο και στις προσωπικές ιστοσελίδες χιλιάδες σειρές σκέψεων και αφιερώθηκαν άλλες τόσες ώρες τηλεοπτικής κάλυψης με ρεπορτάζ, ειδήσεις, ανταποκρίσεις και πικρόχολες συζητήσεις. Αναπτύχτηκαν κινήματα αγανακτισμένων πολιτών, κινήματα πολιτικά, κινήματα και ομάδες εθνικές, πατριωτικές, τραμπουκικές και πολύχρωμες. Χωρίστηκαν τα μεγάλα και τα μικρά κόμματα σε ακόμη μικρότερα, προέκυψαν καινούργια - μεγαλόσχημα και μικρόσχημα - κόμματα, ενημερώθηκαν και μπερδεύτηκαν οι πολίτες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε οπαδούς της λευκής και της μαύρης ψήφου, κάψαμε καναδυό-τρεις φορές την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, και καταλήξαμε στην Ελλάδα του 2012. Οι άνθρωποι έχασαν δουλειές και σπίτια, αποχώρησε και αποχωρεί μεγάλο μέρος της νεολαίας μας γι' άλλα μέρη κοντινά και μακρινά που δεν είναι Ελλάδα και όσοι μείναμε ξεκινάμε πάλι από την αρχή να κάνουμε τον ίδιο γύρο συζητήσεων, αφού τώρα στο παιχνίδι μπήκε ένα νέο κομμάτι: Οι εκλογές που τώρα πια έρχονται.

Περισσότερα...
 

MASTERS OF BET

pame-stoiximaΤο καινούριο blog για το στοίχημα που υπόσχεται πολλά κερδη

more..

 

Η ΚΑΡΑΤΟΜΗΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

MpikasDhmhtrios

Του Αρχιμανδρίτη Μπίκα Δημήτριου

Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής έιναι ο τελευταίος των Προφητών και αποτελεί το μεταίχμιο μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Ονο-μάστηκε δε από τον Κύριο μεγαλύτερος από όλους τους ανθρώπους.

Τη ζωή του ο Ιωάννης την πέρασε μέσα στην έρημο μέχρι τα 30 του χρόνια (Λουκ.1, 80) τρεφόμενος με άγριο μέλι και ακρίδες (=τρυ-φερές άκρες των φυτών).Το τρίπτυχο της σκληρής ασκητικής του ζω-ής θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν νηστεία-αγρυπνία-προσευχή! Ό-ταν συμπλήρωσε το 30 έτος της ηλικίας του ο Θεός τον κάλεσε να προ-ετοιμάσει τον δρόμο, για την έλευση του Μεσσία (Λουκ.3, 15).

Ο Ιωάννης κήρυττε τη μετάνοια και στιγμάτιζε κάθε τι το παρά-νομο.Στο κήρυγμά του ήταν ασυμβίβαστος και η κριτική που ασκούσε απευθυνόταν προς κάθε κατεύθυνση.Δε δίσταζε να καταφερθεί εναντί-ον των Φαρισαίων και των Σαδδουκαίων χαρακτηρίζοντας τους έχιδνες (Ματθ.3, 7).Η κριτική του καυστική και προς τους πολιτικούς άρχοντες όπως ο Ηρώδης Αγρίππας, τον οποίο έλεγχε, διότι πήρε για γυναίκα του την Ηρωδιάδα, την γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου, που είχε κάνει μαζί του παιδί, τη Σαλώμη.Η μοιχαλίδα Ηρωδιάδα, μέσω της κό-ρης της Σαλώμης, ζήτησε από τον Ηρώδη να φιμώσει μια για πάντα το «στόμα της αληθείας» και έτσι ο Ηρώδης αποκεφάλισε τον Πρόδρομο και της έδωσε την κεφαλή του «επί πίνακι»(Ματθ.14, 11).

Περισσότερα...
 

 

Να βρούμε την υγεια μας…

Άννα Καραμανλή

annaFOTO


Θα ξεκινήσω με μια παραδοχή.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που οφείλει μια κυβέρνηση να κάνει, είναι να προχωρήσει στην αποκατάσταση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Στην παρούσα όμως χρονική στιγμή, που η Πατρίδα μας και οι πολίτες βιώνουν τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, είναι απαραίτητο η λειτουργία του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας να διέπεται από σαφείς και ξεκάθαρους κανόνες.

Περισσότερα...
 

FYLAΟΙ ΔIAΦOPEΣ ΚΑΙ H KAΤΑΝΟΗΣΗ TΩN ΔΥΟ ΦYΛΩN

Η προσπάθεια συντονισμού με το άλλο φύλο μάς δίνει

σταθερότητα, χαρά, ασφάλεια και επιβεβαίωση, αλλά δεν

είναι πάντα χωρίς προβλήματα και προκλήσεις. Μία κύρια

πρόκληση είναι να μπορέσουμε να κατανοήσουμε, να

ανταποκριθούμε και να βρούμε λύσεις στις διαφορές

αναγκών, όποτε προκύπτουν. Μερικές συγκρούσεις μπορεί

να έχουν σχέση με διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά τα

εξής:

α. Καθαριότητα - τάξη

β. Τρυφερότητα - σεξ

γ. Διαχείριση των χρημάτων

δ. Ανατροφή των παιδιών

ε. Κοινωνικές δραστηριότητες

Περισσότερα...
 

Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

AlvanosXrhstosΤου Χρήστου Αλβανού

Δικηγόρου Θεσ/νίκης

Συστήθηκε ένωση φορολογουμένων Ελλήνων και εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα . Η εφημερίδα θα επικοινωνεί με τους αναγνώστες, για το συντονισμό νομιμων αντιδράσεων στη μέθοδο κατάργησης της δημοκρατίας, δια της φορολογικής αυθαιρεσίας. Ακολουθεί σχετικό άρθρο του Θεσσαλονικιού δικηγόρου κ. Χρήστου Αλβανού.

Περισσότερα...
 

STOP ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

PapadimoulisΤην ώρα που η Τρόικα επιμένει στην αποτυχημένη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης μέσω της περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων, ολοένα και ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού οδηγούνται σε εξαθλίωση και αδυναμία κάλυψης των πλέον βασικών αναγκών διαβίωσης.

Περισσότερα...
 

OfakoglouΗ ψηφιακή μεταμόρφωση της φαρμακευτικής βιομηχανίας

Ιωάννης Οφάκογλου

Bs in Communication Public Relations and Marketing

M.S in Health services management

Project Manager at Intermed S.A.

Τα 17 χρόνια πείρας στο ψηφιακό χώρο και τα δεκάδες επιτυχημένα projects του Len Starnes, τον κατατάσσουν ως έναν από τους κορυφαίους digital marketers. Τον τελευταίο ένα χρόνο ο Len Starnes διευθύνει την εταιρία συμβούλων Len Starnes Digital Healthcare Research & Consulting.

Είναι από τους φανατικούς υποστηρικτές των social media και του ψηφιακού μάρκετινγκ και πιστεύει ότι οι φαρμακευτικές βιομηχανίες δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέα blockbuster φάρμακα εκτός και αν συνεργαστούν με εταιρίες βιοτεχνολογίας.

Για τον ίδιο, τα μηνύματα από τις φαρμακευτικές εταιρίες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά διότι όλο και περισσότερες πειραματίζονται με την χρήση των κοινωνικών μέσων αναζητώντας νέους τρόπους επικοινωνίας με τους ασθενείς, επαναπροσδιορισμού της αξίας των φαρμάκων και αποτελεσματικότερης ενημέρωσης των γιατρών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 8